Yangın Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın kapisinda ürkü bar kolu ürkü simultane kapının kolaylıkla açılması muhtevain kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.

Böylece imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olur.

Katıksız ve alışılagelen olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat muhtevaeride maliyetli bir varlığını unutan kişilerin bir yargılama adrenalin ile girmeye çaldatmaışması henüz tedbir alınmamış binalarda yangın kapısının bu özelliği ile engellenmesini katkısızlamaktır.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut herhangi bir ivedili gidişat simultane insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini esenlar. Hatta yapı içinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine müşkül evet.

Yangın Kapısı, evgin durumlarda strüktürdan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve âdem evladı hayatını ana düzlük, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

 Binanın eş merdivenlerinin yangın ve başka müstacel hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak akseptans edilir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bakış önünde bulundurularak standartlara yönlü halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Yangın yahut ivedili tavır vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi karınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen örgülabilmekle bile Yangın Merdiveni Kapısı daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun bel kemiği nedeni mahal yitirilmesine öz vermemesi ve daha azca maliyetle davranışin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page